Psykologimme

Kuva Joni Virtanen

Konstituutissa psykologeina toimivat Merja Lehtomaa, Tiina Ekman ja Hannamaija Rauhala. Lisäksi meillä on kasvamassa yksi psykologintaimi: Susanna Säilynkangas.

Merjalla on vankka työelämäntuntemus ja hänen erityisosaamisensa on johtamisen, esimiestyön ja työyhteisöjen toiminnan kehittämisessä muutostilanteissa. Hän myös auttaa mielellään työyhteisöjä erilaisten konfliktitilanteiden ratkomisessa. Merja on koulutukseltaan erikoispsykologi (PsL) ja hänellä on työterveyspsykologin ja yhteisötyönohjaajan pätevyydet. Hän on pedagogisesti pätevöitynyt ja myös HHJ. Hän vastaa Konstituutin toimitusjohtajana myös siitä, että kaikki palvelumme ovat korkealaatuisia ja hyvällä mielellä tuotettuja. Merjaa on kuvailtu seuraavasti: ”hulvaton, sisukas, rempseä, tarvittaessa kiukkuinen mutta ei koskaan tiukkapipoinen.”

Tiina on vahvistuksemme Espoosta – hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus psykologina, kouluttajana ja työyhteisöjen kehittäjänä (www.psykologit.fi). Lisäksi hän on tietokirjailija (Huijarisyndrooma), psykoterapeutti ja kouluttaja. Tiina työskentelee pääsääntöisesti etäyhteyksiä hyödyntäen, mutta ottaa vastaan asiakkaita kerran kuussa myös paikan päällä Konstituutissa.

Hannamaijalla on jo pitkä työkokemus psykologina ja lisäksi hänellä on myös psykoterapeutin, TRE-ohjaajan ja kliinisen hypnoterapian pätevyydet. Psykologina häntä kiinnostaa ihmisten välisen vuorovaikutuksen ja ongelmaratkaisutaitojen kehittäminen. Hannamaija pitää erityisesti ryhmien kanssa työskentelystä ja kouluttamisesta, hän nauttii siitä, että saa ihmiset oivaltamaan muutoksen mahdollisuudet itsessään. Ihmisenä hän on luonnollinen ja välitön.

Susanna on nuorin toimijamme. Hän on valmistunut psykologian maisteriksi Hollannista. Hänellä ei vielä ole laillistetun psykologin oikeuksia ja sitä odotellessa hän työskentelee meillä uravalmentajana yksilöille, ryhmille ja organisaatioille. Hän on innostunut työhyvinvointipalvelujen kehittämisestä ja tuottamisesta. Susanna on kaksikielinen (suomi ja englanti) ja hänen erityisvahvuuksiaan ovat huumorintaju ja mitä valloittavin hymy.