Psykologimme

Kuva Joni Virtanen

Konstituutissa psykologeina toimivat Merja Lehtomaa, Anna Savolainen ja Hannamaija Rauhala. Lisäksi meillä on kasvamassa yksi psykologintaimi: Susanna Säilynkangas.

Merjalla on vankka työelämäntuntemus ja hänen erityisosaamisensa on johtamisen, esimiestyön ja työyhteisöjen toiminnan kehittämisessä muutostilanteissa. Hän myös auttaa mielellään työyhteisöjä erilaisten konfliktitilanteiden ratkomisessa. Merja on koulutukseltaan erikoispsykologi (PsL) ja hänellä on työterveyspsykologin ja yhteisötyönohjaajan pätevyydet. Hän on pedagogisesti pätevöitynyt ja myös HHJ. Hän vastaa Konstituutin toimitusjohtajana myös siitä, että kaikki palvelumme ovat korkealaatuisia ja hyvällä mielellä tuotettuja. Merjaa on kuvailtu seuraavasti: ”hulvaton, sisukas, rempseä, tarvittaessa kiukkuinen mutta ei koskaan tiukkapipoinen.”

Anna tuo tiimimme lempeää ymmärrystä ihmisen kasvun ja kehittymisen mahdollisuuksista. Anna nauttii siitä, että saa tarkastella asioita monista näkökulmista. Hän on elämälle utelias ja pitää siitä, että hänen työnkuvansa on monipuolinen. Hän työskentelee työterveyshuollossa ja työnohjajana ja kehittää uusia palveluja eri asiakasryhmille. Hän toimii myös perheterapeuttimme työparina parisuhdeasiakkaillemme, tuoden herkkävaistoisena ja asioihin rohkeasti tarttuvana oman tärkeän panoksensa asiakkaidemme onnellisuuden edistämiseen. Anna puhuu suomen lisäksi sujuvasti englantia.

Hannamaijalla on jo pitkä työkokemus psykologina ja lisäksi hänellä on myös psykoterapeutin, TRE-ohjaajan ja kliinisen hypnoterapian pätevyydet. Psykologina häntä kiinnostaa ihmisten välisen vuorovaikutuksen ja ongelmaratkaisutaitojen kehittäminen. Hannamaija pitää erityisesti ryhmien kanssa työskentelystä ja kouluttamisesta, hän nauttii siitä, että saa ihmiset oivaltamaan muutoksen mahdollisuudet itsessään. Ihmisenä hän on luonnollinen ja välitön.

Susanna on valmistunut psykologian maisteriksi Hollannista. Hänellä ei vielä ole laillistetun psykologin oikeuksia ja sitä odotellessa hän työskentelee meillä keittiöpsykologina ja assistenttina avustaen meidän koko porukkaa mitä moninaisimmissa työtehtävissä. Susannan erityisvahvuuksia ovat huumorintaju ja mitä valloittavin hymy.